Brasov Model Show 2018

REGULAMENTUL COMPETITIEI

Generalități:

Revista MODELIST, în parteneriat cu Asociația Modelism Fara Frontiere, Hobby Shop.ro,  Aeroclubul Brașov, IAR SA Brasov organizează ediția a II-a a expoziției și concursului național și internațional de lucrări statice de modelism “BRASOV MODEL SHOW”, bazat pe regulile stabilite în IPMS-UK – (International Plastic Model Society, fondată în 1963), la care aderă prin intermediul IPMS România- Asociația de Modelism Alba-AMA, disponibile pe site – ul www.http://ipmsuk.org/. La concurs pot participa toti cei ce accepta prezentul regulament şi plătesc contribuţia la cheltuielile de organizare.

Expoziția -concurs “Brasov Model Show” face parte din evenimentul AERO-EXPO Brașov 2018.

Inscrierea

Sunt admise la eveniment toate lucrările de modelism incluse în subdiviziunile și categoriile enumerate la sfîrșitul acestui regulament pe baza standardelor IPMS-Romania. Nu sunt acceptate la concurs modelele diecast. Modelele care se dovedesc a fi copii ilegale nu sunt acceptate la concurs.

Concursul se imparte in secţiunea „Hobby” şi sectiunea „Master”. Participanţii care au câştigat o categorie la ediţiile anterioare nu mai pot participa la sectiunea „Hobby” la categoria respectivă, trebuie să se inscrie la secţiunea „Master” a categoriei. Modelele care au fost premiate in ediţiile anterioare nu mai pot participa la concurs, doar la expoziţie.

Premiul special “Fabricat în România” se acordă numai pentru  lucrări din categoriile A,VM,V,F,D,J și H, indiferent de scară. Modelul trebuie să reprezinte un camion, avion,elicopter,etc. construit în România.

Premiul special :”Best of show”  se acordă modelului cu cel mai mare punctaj realizat indiferent de categorie și scară.

Înscrierea la concurs se poate face cu pre-înregistrare pe e-mail, la adresa de e-mail [email protected], până în ziua 25 mai 2018 inclusiv –  Formularul de înregistrare se poate descarca prin link-ul de mai jos, ulterior se va trimite completat la [email protected].

Fiecare participant trebuie să completeze toate câmpurile și să semneze formularul de înregistrare corespunzător, inclusiv acceptarea regulilor de concurs. Nu vor fi acceptate formulare incomplete sau nesemnate. Formularul poate fi printat de concurent și predat la prezentarea pentru expunere a lucrărilor sau va fi printat de organizatori la secretariatul concursului.

Concurenții juniori (cu vîrste cuprinse între 0 și 18 ani) nu trebuie să achite nicio contribuție. Categoria J se împarte în J1 -copii 0-13 ani, J2- adolescenți 13-18ani. + membrii MFFA au gratuit inscrierea online.

Numărul maxim de lucrări pe categorie este de 4 pentru fiecare participant.

Pentru lucrările cu greutate mare sau dimensiuni mari  este nevoie de acorduri specifice cu organizatorul, care își rezervă dreptul de a respinge pe cele considerate prea fragile, prea voluminoase sau prea grele, pe cele ce nu respectă prevederile legale sau pe cele care ar putea ofensa publicul.

Asamblarea, dezambalarea, așezarea lucrărilor pe spatiile de expunere,  vor fi realizate de către concurenți. De asemenea rugăm publicul  şi concurenţii să nu mai atingă modelele expuse in concurs, chiar dacă vă aparţin fără asistenţa organizatorilor.  Organizatorii nu vor răspunde pentru eventualele pagube datorate fragilității excesive sau pentru cele produse pe timpul manipulării exponatelor. Lucrările se depun în locul indicat de organizatori și nu mai pot fi mutate ulterior.

Se pot atașa fotografiile reale ce au inspirat concurentul, desene tehnice, fotografii cu fazele de construcție, etc. în număr de maxim 3, format A5. Documentele în format electronic nu sunt admise. Lucrările înscrise la concurs trebuie sa fie realizate de concurent.

Înscrierea la concurs și prezentarea pentru expunere a lucrărilor va avea loc doar în intervalul stabilit pentru aceasta, adică sâmbată 26.05.2018 între orele 8:00-10:00 sau în cazuri excepționale prin aranjament telefonic.

Orar

          PROGRAM Expozitie-Concurs
Sambata 26.05.2018                8:00-10:00 Inscriere si aranjare exponate
                                               10:00-18:00 Vizitare expozitie pentru public
                                               19:30-23:00 Hangar Party
Duminica 27.05.2018               9:00-10:00  Fotografiere modele -sedinta foto
                                               10:00-10:30 Brifing Juriu
                                               10:30-12:00 Jurizarea
                                               11:00-13:00 Centralizare rezultate
                                               14:00-15:00 Festivitatea de premiere
                                               10:00-15:00 Vizitare expozitie pentru public
                                               15:00-16:00 Incheierea evenimentului si retragerea modelelor

Expoziția-Concurs va avea loc în perioada 26-27 mai 2018, în Hangarul Aeroclubului, Str. Aeroportului nr 2, Ghimbav, Jud. Braşov

Expoziția-Concurs va fi deschisă publicului de sâmbătă 26.05.2018, între orele 10:00-18:00 și duminică 27.05.2018, între orele 10:00-15:00.

“CLICK AICI PENTRU FORMULARUL DE INSCRIERE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *